Afvallen? Altijd op een gezonde manier!

Heel weinig eten, de hele dag honger en nooit meer genieten van een wijntje op een verjaardag. Zomaar wat uitspraken van mensen die zelf proberen af te vallen. Door gebrek aan kennis is zelf lijnen te streng en beperkend waardoor het niet vol te houden is en je gezondheid juist achteruit gaat. Dat kan anders!

Wil jij op een gezonde manier afvallen? Ik leer je andere keuzes te maken zodat je de overtollige vetmassa kwijtraakt zonder verlies van spiermassa! Dat is belangrijk.

Op weg naar een gezond gewicht moet je blijven genieten. Samen met jou gaan we op zoek naar een voedingspatroon voor life! Zonder jo-jo effect. Ik adviseer je wat je extra moet eten om je lichaam actief te houden in plaats van wat je kan later staan. En ik ben een onafhankelijke stok achter de deur. Dat is toch anders dan je partner, ouders of een vriendin.

Weg met de weegschaal

Drie verjaardagen dit weekend en je hebt de verleiding van alle ongezonde dingen kunnen weerstaan. Maandagochtend kijk je vol spanning naar de weegschaal. Heel voorzichtig ga je staan, houdt je ogen dicht en spiekt dan voorzichtig in de hoop een mooi getal te zien. Je schrikt en voelt direct een teleurstelling. Je bent een halve kilo aangekomen. Hoe kan dat nou? Waar doe ik het voor…….

Ik vraag bij de start van een behandeling altijd om je eigen weegschaal op te bergen. Je lichaamsgewicht is afhankelijk van zoveel verschillende factoren zoals; fase van de menstruele cyclus, inhoud van je maag en darmen, hoeveelheid vocht in je lijf en ook het tijdstip van de dag heeft invloed op het gewicht dat de weegschaal laat zien. Ik adviseer je dan ook om alleen bij mij in de praktijk te wegen. Zo kunnen we het resultaat ook gelijk met elkaar bespreken.

Heb ik een gezond gewicht? Met het invullen van je lengte en gewicht krijg je snel een indicatie:

Your BMI is

Onder deze link vind je meer info of je BMI in orde is.

Blij of verdrietig; heeft dat invloed op wat ik eet?

Emoties doen ontzettend veel bij mensen. Bijvoorbeeld bij stress zien we dat mensen te veel of te weinig eten. Eten wordt gebruikt om negatieve gevoelens te onderdrukken. Maar als je dat doet, onderdruk je ook de positieve. Eigenlijk wordt het eetsignaal dan gestuurd door de emoties die je voelt. Je lichaam is dan in de war en weet niet meer of het al verzadigd is of nog honger heeft. Denk jij dat emoties invloed hebben op hoeveel en wat je eet? Ik kan je helpen deze koppeling te doorbreken!

Ik wil veel afvallen – kan dat?

– Anita (54) –

Ik had al jaren een ernstige vorm van obesitas. Afvallen ging altijd moeizaam en natuurlijk wilde ik een gezonder gewicht, maar ik deed vooral alsof ik geen moeite had met mijn overgewicht. Afgelopen jaar kon ik steeds slechter lopen. Mijn rechterheup bleek versleten te zijn. Chirurg wil eerst dat ik 10 kg zou afvallen anders zou operatie risicovol zijn en revalidatieproces moeizaam. Via mijn huisarts kwam ik hiervoor bij Svetlana. Volgens haar kon ik alvast over een maand afspraak in ziekenhuis plannen. Ik ging aan de slag met maaltijdvervangers dieet. Na een maand was ik inderdaad 12 kg kwijt en kon geopereerd worden. Zonder dit dieet zou ik zeker 1 jaar of langer over 10 kg moeten doen! Na de operatie zijn we samen op zoek gegaan naar mijn voedingspatroon voor life! En met succes. Ik ben nu al 30 kilo kwijt.

Met een intensief proteïne dieet val je in korte tijd veel af. In de startfase stop je met gewone voeding en gebruik je speciale proteïnemaaltijden (3-6 per dag). Je krijgt voldoende vitamines, mineralen en eiwitten binnen, de calorieën worden naar minimum gebracht maar de vetverbranding wordt optimaal gestimuleerd. In de vervolgfases ga je van je maaltijdvervangers naar de gezonde voeding overstappen.

Realiseer zich dat je niet meer terug naar je oude eetpatroon gaat, maar je krijgt de juiste begeleiding naar een gezond, bij jou passend, eetpatroon.

Voor wie is dit programma geschikt?

Moet jij om gezondheidsredenen in korte tijd veel gewicht verliezen? Dan kan dit programma geschikt zijn voor jou! Je mag me altijd bellen of mailen om te overleggen.

Wie hebben positief resultaat bij het intensief proteïne dieet?

  • Ernstig overgewicht (BMI 40+) en geen baat bij overige afvalpogingen.
  • Extreme eters die hun eetgedrag niet onder controle krijgen en veel fysieke last hebben.
  • Gewichtsreductie als voorbereiding op knie- of heupoperatie
  • Als voorbereiding op IVF
  • Bij diabetes mellitus type 2, ernstig overgewicht en een dreigende insulinetherapie
  • Bij moeilijk regelbare diabetes mellitus type 2 in combinatie met overgewicht.